Distribuie acest articol!

Stațiunea Predeal

Predeal este cea mai nordică staţiune de pe Valea Prahovei, situată la 25 de km de Braşov, fiind oraşul aflat la cea mai mare altitudine din România (1.030-1.110 m).

Coordonatele Predealului sunt 45’30” latitudine Nordică și 25’26” latitudine Estică. Localitatea se învecinează cu mai multe orașe, astfel: în Sud cu orașul Azuga, în Sud-Vest cu orașul Bușteni, în Nord-Vest cu orașul Râșnov iar în Nord cu Municipiul Brașov.

Predealul este așezat pe Valea Prahovei, lângă trecătoarea cu același nume din Carpații Meridionali, la altitudinea de 1.060 m, într-o trecătoare între Muntenia și Transilvania. Localitatea are ca delimitări râurile Prahova la sud și Timiș la nord. Orașul este delimitat de 3 masive: Postăvarul, Piatra Mare și Bucegi.

În trecut, Predeal a fost localitatea de frontieră cu Imperiul Austro-Ungar, clădirea postului de grăniceri existând și astăzi.

Orașul este străbătut de două drumuri naționale, respectiv DN1 și DN73A. De asemenea, pe raza localității se regăsesc traseele a două drumuri comunale, respectiv DC15 (Bulevardul Libertății) și DC15A (Strada Trei Brazi)


Predealul deţine 11 pârtii de ski alpin şi una de ski fond, fiind recomandat iubitorilor acestui sport.

Distanţa: 20 minute cu maşina.