Stațiunea Predeal

Predeal este cea mai nordică staţiune de pe Valea Prahovei, situată la 25 de km de Braşov, fiind oraşul aflat la cea mai mare altitudine din România (1.030-1.110 m).

Coordonatele Predealului sunt 45’30” latitudine Nordică și 25’26” latitudine Estică. Localitatea se învecinează cu mai multe orașe, astfel: în Sud cu orașul Azuga, în Sud-Vest cu orașul Bușteni, în Nord-Vest cu orașul Râșnov iar în Nord cu Municipiul Brașov.

Predealul este așezat pe Valea Prahovei, lângă trecătoarea cu același nume din Carpații Meridionali, la altitudinea de 1.060 m, într-o trecătoare între Muntenia și Transilvania. Localitatea are ca delimitări râurile Prahova la sud și Timiș la nord. Orașul este delimitat de 3 masive: Postăvarul, Piatra Mare și Bucegi.

În trecut, Predeal a fost localitatea de frontieră cu Imperiul Austro-Ungar, clădirea postului de grăniceri existând și astăzi.

Orașul este străbătut de două drumuri naționale, respectiv DN1 și DN73A. De asemenea, pe raza localității se regăsesc traseele a două drumuri comunale, respectiv DC15 (Bulevardul Libertății) și DC15A (Strada Trei Brazi)


Predealul deţine 11 pârtii de ski alpin şi una de ski fond, fiind recomandat iubitorilor acestui sport.

Distanţa: 20 minute cu maşina.