Project Description

Prima construcție datează din 1524 și este un turn în formă de semicerc. Mai târziu tot platoul a fost înconjurat cu un zid.

În 1529 în timpul luptelor dintre regele Ferdinand și János I. pentru tronul Ungariei, cetatea este ocupată și distrusă de Petru Rareș. Zidurile ei au fost refăcute, dar peste puțin timp au fost nimicite într-un incendiu.

În 1625 cetatea a fost reconstruită și tot în acea perioadă s-a săpat și puțul de 81 m adâncime din curtea cetății. Fortificația patrulateră cu bastioane italienești în colțuri, deasupra cărora au fost construite turnuri de apărare a avut o singură intrare accesabilă printr-un pod mobil.

În 1688 aici s-a refugiat din fața habsburgilor o parte dintre brașoveni.

În 1690 armatele imperiale s-au stabilit în cetate, și mulți ani la rând au asuprit orașul.

În 1773 Iosif II. a ordonat refacerea cetății, iar după 9 ani a oferit-o orașului spre cumpărare. Orașul nu a cumpărat-o, așadar o perioadă a funcționat ca și închisoare pentru prizonierii turci și francezi, iar în timpul epidemiei de ciumă aici era o secție pentru cei cu simptomele bolii.

În 1817 cetatea a fost vizitată de împărăteasa Karolina, în 1848 a fost ocupată de oștile lui Bem, iar în 1894 de oștile țarului. În anii patruzeci cetatea a fost restaurată dar o perioadă a stat nefolosită. La ora actuală aici funcționează un restaurant cu terasă.